lunes, 22 de junio de 2009

ELS PERIODISTES EN PEU DE GUERRA ¡JA!

Companys i companyes:

En nom dels signants us adjuntem el comunicat elaborat pels : comités d'empresa, delegats sindicals i treballadors dels mitjans de comunicació valencians i amb presència a la Comunitat Valenciana, amb el suport de sindicats i de la Unió de Periodistes Valencians, sobre la greu situació que travessa el sector i els seus efectes tant en els llocs de treball com en la qualitat de la informació.

Si necessiteu més informació, podeu posar-vos en contacte amb la Unió de Periodistes, organització professional que s'ha encarregat de coordinar la iniciativa conjunta dels companys i companyes.

E-mail: administracio@unioperiodistes.org
T. 96 392 09 68 ( de dilluns a divendres de 10'00 a 14'00 h i també dijous de 16'00 a 19'00 h)


MANIFEST DELS TREBALLADORS DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ VALENCIANS DAVANT LA CRISI AL SECTOR


Els sotasignants, després d’haver-se reunit per analitzar la greu situació del sector dels mitjans de comunicació, i amb l’acord de treballar en conjunt, manifestem:

1er Condemnem els acomiadaments i la pèrdua dels llocs de treball que s’han produït en els últims mesos en la Comunitat Valenciana, especialment aquells que s’han donat en empreses amb beneficis o s’han fet de forma poc transparent.

2n Exigim a les empreses de comunicació que elaboren plans de futur i de viabilitat a mig i llarg termini abans de llançar-se a reduir plantilles. Implicar els treballadors en l’elaboració dels plans de futur forma part de la solució d’uns mitjans que busquen nous suports i ampliar mercats.

3r Davant qualsevol procés negociador que s’obriga en les empreses, els sotasignants mantindrem un criteri comú bàsic: evitar la pèrdua de més llocs de treball. Per a això, abans que es plantegen possibles acomiadaments, els comités exigeixen a les empreses que s’estudien totes les vies prèvies, com retalls en despeses innecesàries, prejubilacions o baixes incentivades, entre d’altres.

4t Davant un procés d’acomiadaments, els sotasignants exigirem a les empreses que aporten tota la documentació econòmica-financera que el justifica, els plans de futur i les garanties que eixes mesures són imprescindibles per a la viabilitat del mitjà i que no es tracta de mesures improvisades.

5é Els sindicats i els comités d’empresa són els instruments més vàlids per defensar els interessos col.lectius dels treballadors. Demanem tant als companys que comuniquen als seus comités d’empresa o als sindicats, qualsevol mesura de caràcter individual que se li propose per part de l’empresa, tals com comiats improcedents, rebaixes de sou o increments de les tasques que es desenvolupen per contracte. Cal una major comunicació entre les parts per a una millor defensa tant individual com col.lectiva.

6é Tant els sindicats adherits a aquest manifest com la Unió de Periodistes posem a disposició del conjunt de treballadors dels mitjans de comunciació els nostres serveis d’assessorament com eines de reforç en les negociacions.

Instem a la Direcció General de Treball a que estiga especialment vigilant en els expedients de regulació d’ocupació del sector que es presenten, i que no accepte aquells que no complisquen amb els requisits legals.

Els signants d’aquest comunicat som conscients de que els mitjans de comunicació han de ser rendibles i solvents econòmicament per a garantir la seua independència. En tot cas, el canvi que es preveu en la professió no es pot produir per la via dels acomiadaments i retall de drets laborals, que és el que ha passat fins ara. Amb cada comiat no només es per un lloc de treball sinò també que es rebaixa la llibertat d’expressió.

Si voleu suscriure el manifest, podeu enviar les vostres adhesions a: administracio@unioperiodistes.org

València, 22 de juny de 2009

Signants:

Els comités d’empresa de: Levante-EMV, Las Provincias, Superdeporte, TVE- Comunitat Valenciana, Radio Valencia Cadena Ser, El Mundo, Ediciones El País, ABC, Cinco Días, La Vanguardia, i ADN; els delegats sindicals d’Europa Press, Agencia Efe, el diari Qué! i El Temps; les redaccions a València de : 20minutos, El Punt i El Economista; els treballadors de RNE a la Comunitat Valenciana; els sindicats: Comissions Obreres del País Valencià, la Intersindical Valenciana, Alternativa RTVE-PV, APLI-CV; i la Unió de Periodistes Valencians.

També en donen suport professionals a títol individual.

Aquest comunicat està obert a noves adhesions.

No hay comentarios: